Staţiunea Buşteni se află între munţii Bucegi şi munţii Baiului. Oraşul este situat la circa 135 km distanţă de Bucureşti şi la circa 37 km distanţă de Braşov. Se întinde pe 7 km de-a lungul văii între Vadul Cerbului si tunelul săpat în pintenul muntelui Muchia Lungă.
Localitatea se află la o înălţime de circa 850 metri şi oferă o panoramă frumoasă a munţilor Bucegi.
Stațiunea Bușteni
Staţiunea Buşteni este una dintre cele mai vizitate staţiuni montane din România, îndeosebi pentru ski iarna şi pentru recreere vara. Are zeci de locuri de cazare de la hoteluri şi vile până la case privat şi popasuri turistice. Cabanele de asemenea, sunt şi ele în număr mare şi amplasate în locuri exatraordinar de frumoase. Sunt şi locuri pentru tratament, băi cu plante sau bai cu dioxid de carbon sunt la ordinea zilei în Buşteni.
Clima este îndeosebi specifică zonelor alpine cu un aer puternic ozonat. Temperatura medie anuală este de 6 grade celsius. Media lunii iulie este de 15 grade celsius.
Evidenţiând importantele obiective turistice din Buşteni:
- Babele. Culmea muntoasă din zona masivului Bucegi aflate la o altitudine de 2.292 metri este unul dintre importantele puncte turistice.
- Sfinxul. Stanca uriaşă cu forma de chip uman este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucegi.
- Crucea eroilor ridicată pe muntele Caraiman în onoarea eroilor căzuţi în primul război mondial. Crucea are 33 de metri înălţime şi noaptea este luminată.
- Casacada Urlătoarea care este situată la o distanţă de 1 ora de mers din Buşteni. Este o cascadă cu o cădere de apă superbă.
- Pârtia Kalinderu una dintre cele mai moderne pârtii din ţară. Este de 1500 metri cu o pantă medie de 37% şi o lăţime de 40 metri.