Atunci când vrei să folosești betonul amprentat, trebuie să știi că în primul rând acesta este foarte ușor de montat, dar și de întreținut. Astfel, nu vei pierde mult timp și la sfârșit te vei putea bucura de rezultate de lungă durată și foarte bune.
Cum se montează betonul amprentat?
Betonul amprentat este montat într-un anume fel. Astfel, prima etapă este aceea de pregătire a suprafețelor pentru turnarea betonului. Depinde însă foarte mult de suprafața pe care vrei să montezi betonul amprentat. S-ar putea să fie nevoie de decopertare, o încărcare cu pământ sau balast, dar și nivelarea terenurilor s-ar putea să fie necesară. Mai apoi, e posibil să trebuiască să ai în vedere și tasarea, ridicarea unor guri de canal sau trasarea cotelor necesare.
În pregătirea betonului amprentat propriu zis se folosește un anumit tip de beton și trebuie să ai în vedere faptul că 600 de grame de fibre utilizate la un metru cub de beton amprentat pot să asigure ranforsarea în interior, dar și exterior, dar și la margini. Printre etapele montării betonului amprentat se mai numără și realizarea pavajului. Astfel, trebuie să te gândești la manipulare, întindere, nivelare și finisarea betonului.
Beton amprentat – aspecte importante
Cea mai interesantă etapă din montarea betonului amprentat este chiar amprentarea cu diferite modele în funcție de dorințele tale. Astfel, este foarte ușor să faci amprentarea. Trebuie să știi că la final, după aproximativ 12 ore e necesar ca betonul amprentat să fie spălat. În acest mod vor fi îndepărtate toate tipurile de impurități, pentru ca mai apoi să poți lăcui complet suprafața și aceasta să aibă un aspect plăcut.
Atunci când vrei să pui beton amprentat într-o anumită zonă, vei avea nevoie doar de două persoane. Așadar, etapele montării betonului amprentat vor fi realizate într-un timp foarte scurt și atenția va fi mult mai mare.